Timofti, de 9 mai: Vestigiile sovietice nu-și mai au locul în epoca în care trăim

by Genko Genko

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat în cadrul manifestațiilor dedicate ”Zilei Victoriei” că a sosit timpul ca Republica Moldova să depășească ”vestigiile sovietice” și ”clișeele propagandistice” folosite de anumite forțe politice în ziua de 9 mai.

Șeful statului a declarat că această zi trebuie să fie una în care să cinstim memoria celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial și a condamnat ”tendința unor forţe politice, de la noi și de peste hotare, de folosire de 9 mai a unor clișee propagandistice din perioada totalitarismului sovietic și agitarea unor însemne cu pronunțat caracter ideologic”.

”Aceste vestigii nu-și mai au locul în epoca în care trăim”, a adăugat Timofti.

Având prinsă la piept o panglică tricoloră, Nicolae Timofti nu a uitat că astăzi Europa Unită își sărbătorește ziua edificării.

”Pe 9 mai sărbătorim și Ziua Europei – sărbătoare a păcii, unității și toleranței, valori pe care le împărtășim și le prețuim și noi. Victoria naţiunilor din coaliția antihitleristă a permis edificarea unei noi Europe. Reconcilierea dintre Franța și Germania a stat la temelia edificării pe continentul european a unui spațiu al libertății, democrației și prosperității. Sunt valori care au pătruns și în societatea noastră, și ele vor deveni cuvinte de ordine în țara noastră pe măsură ce ne vom integra tot mai mult în Uniunea Europeană”, a subliniat președintele.

CITIȚI ȘI...