Tillerson: „Reacția SUA la ocuparea Crimeei a fost prea slabă”

Tillerson: „Reacția SUA la ocuparea Crimeei a fost prea slabă”

Vorbind miercuri la o audiere în Senat pentru numirea în funcția de secretar de stat al SUA, Rex Tillerson a declarat ca răspunsul SUA față de acțiunile Rusiei în Ucraina a fost foarte slab, transmite „Interfax”.

„Da, aceasta este părerea mea”, a spus Tillerson, răspunzând la întrebarea unui senator dacă consideră că reacția administrației Barack Obama în criza din Ucraina a fost „prea slabă”.

Potrivit lui Tillerson, sancțiunile impuse împotriva Rusiei după anexarea Crimeei, în 2014, „nu au putut preveni ceea ce a urmat” ( invazia rusă în estul Ucrainei).

„În această situație, ținând cont de dramatica „ocupare” a Crimeei, sancțiunile nu au fost suficiente pentru a stăpâni conducerea rusă”, a declarat candidatul pentru postul de șef al Departamentului de Stat.

Întrebat dacă era necesara folosirea forței militare, Tillerson a declarat că „trebuia să arătăm forțele noastre la frontiere, dând de înțeles că nu pot merge mai departe”, a spus Tillerson.

Pe parcursul audierii sale pe 11 ianuarie, Tillerson a mai spus ca Rusia este o amenințare, dar a refuzat să afirme că Putin este un criminal de război, motivând că nu deține informații suficiente pentru astfel de acuzare.

0