Telespectatorii canalul rusesc „Dojdi”, persecutat de autorități, donează bani pentru a-l susține

by Genko Genko

În trei zile de la începutul campaniei de susținere a postului rusesc de televiziune „Dojdi”, telespectatorii fideli au donat suma necesară canalului pentru o lună, relatează Interfax.

„De la începutul maratonului de colectare a resurselor pentru emisia postului de televiziune, telespectatorii și oamenii care nu sunt indiferenți au transferat suma necesară pentru o lună”, a declarat un reprezentant al canalului.

Din spusele lui, cifra este de aproximativ 20 de milioane de ruble și aceasta este suma, conform fondatorului televiziunii, Aleksandr Vinokurov, de care este nevoie pentru a acoperi cheltuielile de întreținere pentru o lună.

Maratonul a început la 24 martie. Din acea zi, timp de o săptămână, spectatorii pot urmări gratuit activitatea postului pe internet, iar televiziunea va colecta banii necesari pentru a activa în continuare.

Menționăm că postul „Dojdi” a fost exclus din ofertele celor mai importanți operatori de cablu din Rusia, din cauza politicii editoriale critice la adresa conducerii, pierzând din această cauză 80% din venituri. De asemenea, postului i-a fost refuzată prelungirea contractului de arendă pentru sediu.

CITIȚI ȘI...