Ţara rămâne fără Strategia Securității Naționale până la finele anului 2018, după ce Dodon a retras proiectul lui Timofti

Ţara rămâne fără Strategia Securității Naționale până la finele anului 2018, după ce Dodon a retras proiectul lui Timofti

După ce a retras proiectul fostului președinte, Nicolae Timofti, şi a solicitat o nouă Strategie a Securității Naționale, actualul şef de stat, Igor Dodon, anunţă că proiectul ar putea fi finalizat spre sfârșitului anului viitor.

Şeful statului anunţă că astăzi a convocat o ședință de lucru cu consilieri prezidențiali, experți cu reputație în domeniu și reprezentanți din cadrul Aparatului Președintelui responsabili de sectorul de securitate, pentru a discuta etapa de elaborare a noii Strategii a Securității Naționale.

„Am convenit asupra priorităților de bază ale documentului. Principalul obiectiv al acestuia trebuie să constituie respectarea neutralității Republicii Moldova, în calitate de garanție a securității statului. Strategia trebuie să țină cont de abordarea multilaterală în relațiile cu partenerii externi. Aceasta trebuie să prevadă un compartiment cu acțiuni concrete pentru a asigura creșterea economică durabilă, ordinea publică și bunăstarea populației. Accentele vor fi puse pe soluționarea celor mai stringente probleme cu care se confruntă statul nostru. Strategia trebuie să fie definitivată până la finele anului 2018″, anunţă Dodon.

Amintim că, în vara acestui an Dodon a retras proiectul Strategiei Securității Naționale adoptat în 2016, calificându-l drept „necorespunzător”.

0