Tânără de 19 ani, deposedată în mod deschis de geanta cu bani și bunuri în valoare de peste 40 mii lei, pe bd. Decebal din capitală

Tânără de 19 ani, deposedată în mod deschis de geanta cu bani și bunuri în valoare de peste 40 mii lei, pe bd. Decebal din capitală

Doi indivizi cu vârstele de 21 și 22 de ani, originari din raioanele Anenii Noi și Ialoveni, cât și complicii acestora – o tânără în vârstă de 24 de ani și un tânăr de 18 ani, au fost reținuți de ofițerii de investigații ai IP Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru că ar fi atacat o tânără, deposedând-o de geantă în care se aflau bunuri materiale.

Incidentul a avut loc în dimineața zilei de patru iunie curent, pe bulevardul Decebal, când bănuiții au atacat o domnișoară în vârstă de 19 ani, în timp ce se deplasa la domiciliu. Aceștia i-au sustras în mod deschis geanta în care se aflau două telefoane mobile de model Iphone, bani și alte bunuri materiale, cauzându-i victimei un prejudiciu în sumă de 40.480 de lei. În cadrul acțiunilor de urmărire penală indivizii și-au recunoscut vinovăția, motivând că au comis infracțiunea din lipsă de bani. Anterior acestea au fost judecați pentru infracțiuni analogice.

Bănuiții au fost reținuți pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind cercetați pentru infracțiunea de jaf, care conform legislației prevede pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 până la 7 ani.

Potrivit Registrului de evidență a sesizărilor cu privire la infracțiuni, pe teritoriul municipiului Chișinău au fost înregistrate următoarele informații despre infracțiuni:

– 4 furturi din locuință;
– 6 furturi din automobil;
– 3 infracțiuni legate de droguri;
– un act de huliganism;
– un accident rutier soldat cu 2 persoane traumatizate.

0