Tânăr suspectat de contrabandă cu țigări în valoare de aproximativ 1 milion de lei

by Genko Genko

În rezultatul desfăşurării activităţilor speciale de investigaţii, poliţia capitalei a iniţiat procedura de examinare a unui caz de transportare ilicită a ţigărilor, în proporţii deosebit de mari.

La 19 martie curent, la intrarea în capitală a fost stopat de către poliţie un automobil de model Mercedes 312D, condus de un tânăr în vârstă de 26 ani, originar din raionul Călăraşi, în care au fost depistate 38.850 de pachete cu ţigări, camuflate în compartimentul marfar, relatează serviciul de presă al Inspectoratului General de Poliție.

La solicitarea forţelor de ordine, șoferul nu a putut prezenta actele de provenienţă ale ţigărilor, pe care lipseau şi timbrele de acciz. Acesta a fost escortat la poliţie pentru explicaţii. Cutiile cu ţigări au fost sigilate şi depozitate în camera pentru păstrarea probelor delicte. Valoarea acestora a fost estimată de către specialişti la aproximativ 1.000.000 de lei.

Actualmente, ofiţerii de poliţie investighează circumstanţele privind originea ţigărilor, precum şi cercul de persoane implicate. În cazul în care se va demonstra că marfa a fost introdusă fraudulos în ţară, atunci persoanele implicate riscă să fie cercetate penal pentru contrabandă.

CITIȚI ȘI...