Tânăr din Ungheni, reținut de CNA pentru trafic de influență. Este al treilea caz de la începutul lunii

by Genko Genko

Un nou caz de trafic de influență pentru obținerea permiselor de conducere. De această dată, un tânăr de 24 de ani din Ungheni a fost reținut de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție cu puțin timp în urmă, fiind bănuit că ar fi pretins și primit 750 de euro, susținând că are influență asupra membrilor Comisiei de examinare din cadrul Secției Înregistrare a Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto din Bălți, în vederea determinării acestora să evalueze pozitiv cunoștințele pentru obținerea permisului de conducere de categoria „B” și „A2”. Potrivit CNA, acest este deja al treilea caz de acest gen documentat de la începutul acestei luni.

Potrivit denunțătorului, tânărul ar fi acționat în complicitate cu o femeie.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, cei doi au fost recunoscuți bănuiți. Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore, iar femeia este cercetată în stare de libertate.

Pe cazul dat a fost deschisă o cauză penală pentru trafic de influență. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4000 unități convenționale – echivalentul sumei de 200.000 de lei.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de Serviciului „Nord” al Procuraturii Anticorupție.

CITIȚI ȘI...