Tânăr din Cahul, prins pescuind în lacul Beleu din zona de frontieră unde pescuitul este mereu interzis

Tânăr din Cahul, prins pescuind în lacul Beleu din zona de frontieră unde pescuitul este mereu interzis

Un tânăr din Slobozia-Mare, raionul Cahul, a încălcat două prevederi legale concomitent, alegând să meargă la pescuit în lacul Beleu, aflat sub protecția rezervației de stat „Prutul de Jos”, unde pescuitul este interzis pe tot parcursul anului. Mai mult, lacul se află în zona de frontieră, iar astfel acesta a încălcat și regulile de aflare în zona de frontieră, prevăzute de legislația națională.

Tânărul a fost documentat de polițiștii de frontieră din Brînza, astăzi, 23 ianuarie. Astfel, în jurul orei 08:20, în timpul efectuării misiunii de control și supraveghere a frontierei de stat, pe direcția localității Slobozia-Mare (RM) și Tulucești(ROU), patrula SPF Brînza a observat o persoană care arunca plase în apele lacului Beleu.

Acțiunile acestuia au fost monitorizate o perioadă, după care s-a purces la verificările necesare pentru stabilirea legalității prezenței sale în zona de frontieră și îndeletnicirii date. La fața locului, polițiștii de frontieră au legitimat un tânăr de 27 de ani, locuitor al satuluui Slobozia-Mare, raionul Cahul.

Totodată, în procesul examinării bunurilor aflate cu acesta s-au depistat șase plase de diferite dimensiuni, însumând o lungime totală de 300 de metri, cu ajutorul cărora s-a reușit prinderea a 63 de kg de pește.

Conform prevederilor Hotărârii de Guvern nr.209 din 23 aprilie 1991 cu privire la crearea rezervației de stat „Prutul de Jos” pescuitul este interzis pe parcursul anului, fapt știut de bărbatul documentat. Acesta a recunoscut că fapta lui este contrară legii, menționând că s-a decis la aceasta cu scopul de a obține un profit financiar. Mai mult, tânărul a fost depistat pentru a două oară la pescuit în apele lacului pe parcursul lunii curente.

Polițiștii de frontieră au întocmit actele de constatare a ilegalității comise. Pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, persoana a fost sancționată cu o amendă în mărime de 12 u.c.., iar împreună cu bunurile depistate au fost transmise după competență reprezentanților Serviciului Piscicol, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun.

0