Tânăr de 22 de ani, căutat pentru furt în proporţii deosebit de mari, reţinut la frontieră cu un act fals

Tânăr de 22 de ani, căutat pentru furt în proporţii deosebit de mari, reţinut la frontieră cu un act fals

Un bărbat dată în căutare naţională pentru furt în proporţii deosebit de mari a fost reţinut la frontiera de stat a Republicii Moldova având asupra sa un document fals. Tânărul de 22 de ani a fost deferit inspectoratului de poliţie, iar documentul falsificat – buletin de identitate românesc – urmează să fie supus expertizei. Alte două permise de conducere false au fost ridicate în punctele de trecere Sculeni şi Palanca.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, la sfârșitul săptămânii trecute în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră ”Sculeni” polițiștii de frontieră au intervenit pentru documentarea mai multor persoane care nu-și puteau justifica prezența la frontieră. La aproximativ 400 metri de râul Prut, pe direcția localităților Taxobeni–Șendreni, patrula a stopat pentru verificări autoturismul ce transporta inșii. În cadrul legitimării persoanelor, una dintre acestea, tânărul de 22 de ani cu dubla cetățenie, Republicii Moldova și României, a înmânat la control un buletin de identitate românesc, vizibil la ochiul liber cu elemente de falsificare.

Ulterior, la aprofundarea cercetărilor s-a aflat că pe numele persoanei în cauză este un consemn, acesta fiind anunțat în căutare de către organele de poliție pentru săvârșirea unui furt în proporții deosebit de mari. Documentul falsificat a fost reținut și urmează să fie supus expertizei, iar conform procedurilor de rigoare, tânărul a fost deferit IP Strășeni pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

Totodată, în acest weekend polițiștii de frontieră din punctele de trecere Sculeni și Palanca au ridicat două permise de conducere, eliberate de autoritățile Macedoniei și Angliei, ambele falsificate. Sunt documentați pentru uz de fals în acte un cetățean al Macedoniei și altul al României. Persoanelor le-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, continuându-și călătoria în calitate de pasageri. Permisele de conducere au fost transmise spre expertiză, iar angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor.

0