Taci și mănâncă! De 1 iunie, marș împotriva inacțiunii statului, în asigurarea unei alimentații calitative copiilor

by Genko Genko

Ziua Internațională a Copiilor este mai mult decât o sărbătoare a copilăriei – este o ocazie de a readuce în vizorul public problemele care afectează copiii din Republica Moldova. Asigurarea unei alimentații sănătoase în grădinițe și școli este o obligație a statului pe care autoritățile publice par să nu fie capabile să o realizeze, spun reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate, care organizează la 1 iunie un marș.

„Pe data de 1 iunie vă invităm să vă alăturați marșului „Taci și mănâncă” împotriva inacțiunii statului, în asigurarea unei alimentații de calitate și tragerea la răspundere a celor care pun în pericol sănătatea copiilor”, anunță organizatorii marșului.

Marșul va porni de la magazinul UNIC și va continua până la Guvern unde va fi depusă o o petiție prin care se va solicita asigurarea transparenței în dosarul intentat de către CNA cu privire la trucarea licitațiilor de achiziții de alimente pentru grădinițele din Chișinău și amendarea legislației în vigoare în vederea asigurării drepturilor părinților de a monitoriza calitatea alimentației din instituțiile de învățământ.

De asemenea, se va cere implementarea unui meniu unic pentru toate instituțiile de învățământ preșcolar și creșterea salariului bucătarilor până la salariul minim pe economie.

CITIȚI ȘI...