(TABEL) Rusia, noua lideră în clasamentul pe medalii la JO Soci 2014; doar Norvegia o mai poate depăși

by Genko Genko

Penultima zi a Jocurilor Olimpice la Soci a adus mari satisfacții pentru țara gazdă – Rusia. Sportivii ruși au câștigat alte două titluri olimpice și s-au instalat la șefia clasamentului pe națiuni.

Vic Wild, în proba masculină de slalom snowboard și băieții de la ștafetă biatlon au câștigat pentru Rusia cele două titluri olimpice, care au adus țara gazdă la un total de 11 medalii de aur.

Norvegia a reușit să se impună în proba feminină de schi fond start în bloc, 30 de km, atingând la sfârșitul penultimei zile tot 11 medalii de aur. Diferența se face însă la numărul distincțiilor de argint, acolo unde ”Țara Fiordurilor” are doar 5, față de cele 10 ale Rusiei. Norvegienii pornesc însă cu mari șanse în proba masculină de schi fond, start în bloc, de mâine dimineață, și ar putea reveni pe prima poziție a clasamentului

Canada se situează pe poziția a 3-a, rămânând la un total de nouă titluri olimpice. Canadienii au însă și ei șanse bune mâine, când pot câștiga două titluri olimpice: la bob 4 și hochei masculin.

Iată cum arată clasamentul complet pe medalii cu o zi înainte de încheierea Olimpiadei:

ddd

CITIȚI ȘI...