Surpriză la Eurovision 2014: Australia se va număra printre participante

by Genko Genko

Australia va fi inclusă în premieră în spectacolul Eurovision, care va avea loc anul acesta la Copenhaga între 6 și 10 mai, cu un show susținut de artiști din această țară în pauza celei de-a doua semifinale, informează site-ul oficial Eurovision.

Deși este vorba de concursul cântecului european, artiștii australieni au fost acceptați pe scena Eurovision datorită pasiunii lor pentru această manifestare, spun organizatorii danezi.

„Australia este inclusă în cea de-a doua semifinală. Au cerut să participe de câteva ori, pentru că iubesc Eurovisionul. Așa că anul acesta le dăm voie să urce pe scenă să ne arate ce pot”, a declarat șeful editorial al ediției din acest an a concursului, Mikke Bech.

Australia, locul de naștere al unor muzicieni precum Kylie Minogue, Nick Cave și Olivia Newton-John, va prezenta, în pauza celei de-a doua semifinale, din 8 mai, un spectacol care să definească această țară.

„O să ne arate ce înseamnă pentru ei Europa și ce înseamnă Australia pentru europeni, așa că o să fie un show grandios, spectaculos și cu mult umor”, a adăugat Mikkel Bech.

Acesta a călătorit în Australia pentru a pune la punct detaliile spectacolului cu televiziunea SBS, responsabilă de această reprezentație în premieră.

Independent menţionează că anul acesta Republica Moldova va fi reprezentată la concursul Eurovision desfăşurat la Copenhaga, Danemarca, de către Cristina Scarlat, cu melodia „Wild soul”. Ea va intra în concurs în prima semifinală din 6 mai. Paula Seling și Ovi, vor reprezenta România anul acesta cu piesa „Miracle”. Ei vor intra în concurs în a doua semifinală, desfăşurată pe 8 mai. Marea finală Eurovision are loc pe 10 mai.

CITIȚI ȘI...