Subofiţer de la „SCUT”, condamnat la detenţie pentru tortură

by Genko Genko

Un subofiţer de poliţie al Regimentului de patrulă şi santinelă „SCUT” al Comisariatului General de Poliţie a fost condamnat pentru tortură.

Despre asta a anunțat vineri serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Potrivit Procuraturii de nivelul Curţii de Apel Chişinău, în noaptea de revelion a anului 2011, poliţistul a fost chemat de tatăl său pentru a soluţiona un conflict iscat între sora acestuia şi câţiva tineri în comuna Dumbrava. Sub pretextul că una din persoanele implicate în conflict nu se supune cerinţelor aparent legale ale poliţiei, angajatul de la „SCUT” l-a lovit cu pumnul în faţă.

În continuare, inculpatul a escortat ilegal trei tineri la Comisariatul de Poliţie Buiucani, unde i-a lovit de mai multe ori cu mâinile şi picioarele.

În vara anului trecut poliţistul a fost achitat de Judecătoria Buiucani, care şi-a motivat decizia prin faptul că infracţiunea nu a fost comisă de către inculpat. Procurorii însă nu au fost de acord cu această sentinţă şi au atacat-o la Curtea de Apel Chişinău, care recent l-a condamnat pe poliţist la 2 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii în organele MAI pe un termen de 3 ani.

Decizia este cu drept de atac.

CITIȚI ȘI...