SUA vor sprijini armata națională

by Genko Genko

Ministrul interimar al Apărării, Igor Panfile, a avut duminică o întrevedere cu Evelyn Farkas, adjunctul Asistentului Secretarului Apărării al SUA. La eveniment a participat şi Randy Kee, general-maior, şeful structurii pentru planificare strategică din cadrul Comandamentului European al SUA.

Evelyn Farkas a declarat că Statele Unite ale Americii urmăresc cu atenţie evenimentele din ţara noastră şi susţin în continuare parcursul european al Republicii Moldova. Oficialul american a apreciat contribuţia Armatei Naţionale la operaţiunea KFOR şi a specificat că SUA vor sprijini reformele iniţiate de Ministerul Apării, prin acordare de expertiză, instruirea militarilor, dar și prin oferire de suport în alte domenii importante.

Ministrul interimar al Apărării a salutat prezenţa oficialului american la Ministerul Apărării şi a menţionat că pentru Republica Moldova este foarte importantă colaborarea cu SUA în domeniul apărării. Igor Panfile i-a mulţumit adjunctului Asistentului Secretarului Apărării al SUA pentru suportul acordat în reformarea sistemului de apărare, prin intermediul programelor de asistenţă.

”Peste 400 de militari ai Armatei Naţionale au beneficiat de studii de calitate datorită programului de Educaţie şi Instruire Militară Internaţională (IMET), lansat de către Departamentul de Stat al SUA, în anul 1994. Aceşti ofiţeri şi subofiţeri – instruiţi în cele mai bune şcoli militare – constituie elita armatei moldoveneşti şi sînt cei care contribuie activ la derularea reformelor în sectorul de securitate şi apărare”, a menționat Igor Panfile.

CITIȚI ȘI...