SUA vor ajuta Republica Moldova să se elibereze de monopolul energetic al Rusiei

by Genko Genko

SUA intenționează să ajute Chișinăul să se elibereze de monopolul energetic al Rusiei, oferind în acest sens expertiza tehnică necesară, spune vicepreședintele Consiliului Atlantic, Damon Wilson, care se află în Republica Moldova într-o misiune de documentare privind piața energetică.

În cadrul discuțiilor pe care le-a purtat cu ministrul adjunct al economiei, Valeriu Triboi, oficialul american a dat asigurări că SUA vor oferi expertiza tehnică necesară Republicii Moldova pentru a-și consolida capacitățile în sectorul energetic, în special în ceea ce ține de sporirea capacității de producere locală a energiei.

Totodată, vicepreședintele Consiliului Atlantic a menționat că va oferi asistență și în stabilirea de parteneriate de investiții.

În cadrul întâlniri, părțile au discutat despre importanța sporirii independenței energetice a Republicii Moldova, prin identificarea surselor alternative și stimularea producției interne de energie.

Triboi a precizat că că Republica Moldova vrea să se conecteze la piața europeană, dar și să își modernizeze propriul sistem energetic.

CITIȚI ȘI...