SUA lansează un atac dur la adresa Rusiei: Ce se întâmplă în Ucraina e un semn să ne trezim

by Genko Genko

Secretarul de stat american John Kerry a acuzat marți Rusia că încearcă să modifice arhitectura de securitate în Europa de Est, destabilizând Ucraina.

”Însă teritoriul Alianţei Nord-Atlantice este inviolabil, iar Statele Unite vor face totul pentru a-l apăra în totalitate”, a afirmat Kerry într-un discurs rostit într-un centru de reflecție din Washington.

”Noi şi aliaţii noştri europeni ne-am străduit peste 20 de ani să integrăm Rusia în comunitatea euro-atlantică. Dar ceea ce se întâmplă acum în Ucraina ne demonstrează că preşedintele Vladimir Putin acţionează după alte reguli”, a subliniat Kerry, citat de AFP.

„Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este un semnal să ne trezim”, a subliniat Kerry, în timp ce la Lugansk, în estul țării vecine, separatiștii ocupau sediile administrației locale.

„Prin ocupareea Crimeei şi prin destabilizarea care a urmat în estul Ucrainei, Rusia încearcă să modifice arhitectura de securitate în Europa de Est şi în Europa Centrală”, a declarat șeful diplomației americane, cerând o atitudine comună între aliaţii europeni şi americani.

CITIȚI ȘI...