SUA impune sancţiuni surorii lui Kim Jong-un din cauza abuzurilor împotriva drepturilor omului

SUA impune sancţiuni surorii lui Kim Jong-un din cauza abuzurilor împotriva drepturilor omului

Departamentul de Trezorerie al SUA a impus sancţiuni împotriva lui Kim Yo-jon, sora liderului nord-coreean şi vicepreşedinte al Departamentului de Propagandă şi Dezbatere Publică din cadrul Partidului Muncitorilor, pentru abuzuri împotriva drepturilor omului, conform presei internaţionale.

Aceasta a fost acuzată, de asemenea, şi de întreprinderea unor activităţi de cenzură. Şase alţi oficiali ai Guvernului nord-coreean au fost vizaţi de acelaşi set de sancţiuni.

Coreea de Nord a mai fost anterior acuzată de grave încălcări ale drepturilor omului. Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a adoptat în anii trecuţi o rezoluţie privind crearea unei Comisii de anchetă, cu un mandat de un an, pentru a monitoriza „încălcările grave, sistematice şi generalizate ale drepturilor omului” în Coreea de Nord.

Liderul nord-coreean Kim-Jong-un a anunţat, într-un mesaj televizat de Anul Nou, că ţara sa este aproape de testarea unei rachete balistice intercontinentale, o astfel de rachetă având capacitatea de a atinge teritoriul Statelor Unite.

0