SUA au impus noi sancțiuni Rusiei; 7 oficiali și 17 companii vor avea de suferit

by Genko Genko

SUA au impus luni noi sancțiuni Rusiei, care vizează 7 oficiali ruși și 17 companii, ca pedeapsă pentru acțiunile Moscovei în Ucraina.

Printre cei sancționați se numără vicepremierul Dmitri Kozak și șeful Rosneft Igor Cecin, care este cunoscut drept unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Vladimir Putin.

Ceilalți oficiali vizați de sancțiuni sunt: Oleg Belavencev, Serghei Cemezov, Evgheni Murov, Aleksei Pușkov și Viaceslav Volodin.

Citește și: Obama: SUA și UE trebuie să dea dovadă de unitate împotriva Rusiei

Printre companiile sancționate se numără băncile ”InvestCapitalBank” și ”Sobinbank”, grupul de construcție a utilajelor de foraj și transportare a gazelor naturale ”Stroitransgaz”, precum și ”Transoil” sau Volga Group. Toate sunt conduse de apropiați ai lui Putin sau au capital de stat.

Totodată, Statele Unite vor refuza acordarea licențelor de export către Federația Rusă a produselor sau tehnologiilor care ar putea contribui la dezvoltarea capacităților militare rusești.

Sancțiunile constau, între altele, în înghețarea conturilor din Statele Unite și interdicție de călătorie în această țară pentru persoanele și entitățile vizate.

Acesta este al treilea val de sancțiuni impuse de SUA Rusiei de la începerea conflictului ucrainean.

CITIȚI ȘI...