Sturza: Dar cu aeroportul ce facem?

by Genko Genko

Fostul premier Ion Sturza se întreabă pe o rețea de socializare ce se întâmplă în cazul aeroportului Chișinău, concesionat în 2013 pe o perioadă de 50 de ani, de către Guvernul Leancă.

În opinia omului de afaceri, faptul că aeroportul se află sub gestionarea aceluiași Ilan Shor, învinuit în dosarul băncilor devalizate, reprezintă o mare problemă de securitate pentru Republica Moldova.

Sturza lasă de înțeles că singurul aeroport din țară s-ar afla sub controlul serviciilor secrete din Federația Rusă.

„Acest aeroport la faza cu ‘concesiunea’ (pe gratis) era una dintre cele mai profitabile companii de stat, cu milioane de EURO venit anul. În plus, singurul obiect din Moldova care contează din punct de vedere militar și geostrategic. Poate, în loc să ne jucăm de-a ‘zarnița’ pe la Bălți, ne întoarcem sub control național aeroportul și nu mai permitem tranzitul separatiștilor îngâmfați, nici nu mai asistăm la bufonade cu întoarceri ‘triumfale’ în patrie a unor persoane obscure care reprezintă aceleași servicii…”, a menționat fostul premier.

În prezent, Aeroportul Internațional Chișinău este gestionat de către Ilan Shor și oameni de afaceri apropiați acestuia.

Citește și: Ilan Shor și partenerii acestuia, și la conducerea Aeroportului Chișinău

CITIȚI ȘI...