Sturza critică „proeuropenii”: La Chișinău e posibilă o rebeliune a părții inteligente

by Genko Genko

La Chișinău e posibilă o rebeliune a părții inteligente, care poate să nu mai tolereze o parte a guvernării sau un comportament indiferent și arogant, a declarat fostul premier Ion Sturza în cadrul unei emisiuni la postul român de televiziune Digi 24.

În opinia fostului premier, unii din liderii de la Chișinău de astăzi, așa-ziși de „dreapta, naționali” sau „proeuropeni” „sunt profund ancorați în Rusia”, ceea ce reprezintă un mare „pericol”.

Un exemplu în acest sens este și faptul că așa-zișii politicieni „proeuropeni” sunt tocmai cei care retransmit la Chișinău programele rusești de televiziune și propaganda de la Kremlin.

„Cinismul situației este că aceste canale sunt în proprietatea unor lideri politici proeuropeni de la Chișinău. În goana după audiență, ei retransmit semnalul rusesc integral și mai pun și emisiunile lor propagandistice locale. Deci proprietari ai canalelor de televiziune de la Chișinău care retransmit semnalul rusesc sunt liderii politici de orientare de dreapta”, a subliniat fostul premier Ion Sturza.

Sturza a dat ca exemplu și politica premierului Iurie Leancă, care ar fi refuzat un proiect de interconectare energetică cu România, practic dând cu piciorul la șansa de a ne rupe de dependența de Rusia, prin Transnistria.

„Guvernul Ponta a făcut o ofertă guvernului Leancă-prieten de finanțare a interconexiunii electrice dintre cele două țări”, a dezvăluit Ion Sturza invocând surse demne de încredere, surse diplomatice.

„Guvernul lui Iurie Leancă încă se gândește. Guvernul proeuropean Leancă încă se gândește”, a repetat Ion Sturza, în condițiile în care, susține fostul premier, interconectarea energetică cu România este absolut fezabilă comercial, fără a fi necesari bani de la buget.

Relația dintre electoratul de dreapta, proeuropean, și partidele aflate la guvernare la Chișinău e foarte fragedă și tensionată, avertizează Ion Sturza. „În Moldova nu vorbim despre un Maidan, dar vorbim despre o posibilă rebeliune a părții inteligente, a părții civilizate a societății, care poate să nu mai tolereze o parte a guvernării sau un comportament indiferent și arogant”, a mai spus fostul premier.

CITIȚI ȘI...