Studiu surprinzător legat de consumul de cafea

by D M
Distribuiti mai departe...

Consumul a până la patru cafele pe zi poate reduce riscul de diabet de tip doi şi de hipertensiune, conform concluziilor unui studiu realizat de cercetători din Spania şi Italia, citat miercuri de Press Association.

O echipă de oameni de ştiinţă de la universităţile din Navarra, Spania, şi Catania, Italia, a identificat o ”asociere între consumul de cafea şi o reducere a riscului de diabet de tip doi”.

De asemenea, potrivit cercetătorilor, ”consumul de cafea pe termen lung este asociat cu un risc redus de hipertensiune arterială”.

Beneficiile sunt, însă, pierdute în cazul în care se consumă mai mult de patru căni de cafea pe zi.

Studiul a fost realizat independent, însă a fost comandat de Institutul pentru Informaţii Ştiinţifice despre Cafea, ai cărui membri sunt şase dintre marile companii europene de cafea: Illycaffe, Jacobs Douwe Egberts, Lavazza, Nestle, Paulig şi Tchibo.

sursa: Agerpres


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...