(STUDIU) Sindromul care îi face pe oameni să mănânce noaptea este real

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Persoanele care se trezesc în timpul nopţii pentru că au o senzaţie de foame insaţiabilă pot da vina pe propriile gene, sugerează o nouă cercetare.

Sindromul prin care aceştia simt nevoia să mănânce în mijlocul nopţii poate apărea atunci când genele care sincronizează programul meselor cu cel al somnului sunt defectuoase. Potrivit cercetării efectuate pe şoareci, acest lucru modifică orele de masă, ceea ce duce la supraalimentare şi la creşterea în greutate.

Aproximativ 1-2% din oamenii din întreaga lume suferă de această condiţie. Simptomele includ trezitul în timpul nopţii şi incapacitatea de a merge înapoi la somn fără a mânca.

Sindromul a fost clasificat de curând ca tulburare de alimentaţie, dar cauza a rămas încă necunoscută.

Alimentele consumate în timpul nopţii sunt de cele mai multe ori nesănătoase şi bogate în calorii, ceea ce duce la creşterea în greutate.

Studiul, publicat în revista Cell Reports, a fost realizat pe şoareci la care a fost introdusă o genă umană, care controlează “ceasul intern” al organismului.

Atunci când gena a fost inhibată, şoarecii au mâncat mult mai devreme decât cei normali, atunci când trebuiau să doarmă.

Mutaţiile unei gene legate de “ceasul intern” al organismului, implicată în tulburările de somn, a determinat şoarecii să doarmă mai mult.

Cercetătorii cred că genele lucrează împreună pentru a menţine obiceiul de a mânca şi cel de a dormi sincronizate.

O defecţiune în oricare genă determină întreruperi ale somnului şi ale obiceiurilor de mâncat.
“Pentru o lungă perioadă de timp, oamenii au ignorat sindromul care determină persoanele să mănânce în timpul nopţii[…] Acest studiu deschide calea către noi întrebări legate de aceste cicluri şi cum sunt ele reglementate”, a explicat Satchidananda Panda, autorul studiului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...