(STUDIU) O săptămână fără e-mail ar avea un efect distrugător asupra unui business

by Genko Genko

Un studiu făcut de Oracle arată ca probabilitatea de a folosi e-mail-ul pentru a comunica e de două ori mai mare decât cea de a utiliza telefonul, iar 53% dintre respondenți au spus că productivitatea lor scade când nu au acces la căsuța poștală.

Pe lângă faptul că e un drog tehnologic, e-mail-ul este, în același timp, un nesățios devorator de resurse, fie că e vorba de servere ori de timp pierdut.

Curatenia din Inbox, adică sortarea sau ștergerea mesajelor, e una dintre principalele cauze ale statului la birou peste program. Ca să nu mai vorbim de prima zi de lucru de după vacanța, pe care cei mai mulți angajați și-o petrec citind, răspunzând, stergând și împărțind pe categorii sutele de e-mail-uri care le inundă Inbox-ul, scrie business24.ro.

Studiul arată că e natural atunci ca managerii să ia decizia de a investi în tehnologie, de a redacta proceduri de lucru cu e-mail-ul în organizație sau de a impune angajaților restricții, urmărind prin acestea creșterea eficienței muncii (45% dintre cazuri, potrivit studiului), creșterea profitului și a performanțelor (10%) și reducerea costurilor (25%).

CITIȚI ȘI...