(STUDIU) De ce trebuie să consumați ciocolată neagră

by Genko Genko

Ciocolata neagră reduce indicele de augmentare aortică, un factor cheie pentru sănătatea vasculară și împiedică alipirea leucocitelor de pereții vaselor.

Cel puțin despre asta ne vorbesc rezultatele unui nou studiu publicat în revista Faseb, conform căruia ciocolata neagră ajută la restabilirea flexibilităţii arterelor, împiedicând celulele albe din sânge să se lipească de pereţii vaselor de sangvine. Rigiditatea arterială cât şi adeziunea leucocitelor sunt cunoscute ca principale pericole în apariţia arterosclerozei. Cercetarea realizată de Diederik Esser Universitatea din Wageningen (Olanda), de asemenea, arată că creșterea conținutului de flavone în ciocolata neagra nu ar aduce la efecte benefice suplimentare asupra sănătății vasculare.

Flavonoidele conţinute în hrana zeilor, cum mai e numită ciocolata neagră sunt vasodilatoare foarte bune, extinzând vasele sangvine, ceea ce permite sângelui să circule mai uşor în organismul uman. S-a dovedit ştiinţific că la pacienţii hipertensivi, ciocolata amară reduce tensiunea arterială cu 5%.

Totuşi, ce e în cantităţi mari de cele mai multe ori face rău, din care cauză nu trebuie să exageraţi, 10-15 grame de ciocolată amară pe zi este cantitatea potrivită.

CITIȚI ȘI...