(STUDIU) De ce trebuie să consumăm peşte

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consumul de pește în cantități adecvate, în special la cei vârstnici, reduce cu 39% pericolele de a suferi de patologii fizice sau psihice.

Peştele conţine proteine animale, care îmbunătăţesc funcţionarea muşchilor, îi întăresc şi-i protejează de fracturi. Omega 3, substanţă conţinută din belşug în peşte este ca un adevărat zid în protejarea de demenţă.

Acestea sunt concluziile unui studiu al Institutului Naţional de Sănătate şi Nutriţie, publicat în Journal of the American Geriatrics Society. Cercetătorii au administrat chestionare la 1000 de oameni cu privire la sănătatea lor fizică și mentală: în special, întrebările au fost orientate spre a ști cum respondenții se descurcă cu unele activități de zi cu zi cum ar fi: ce transport public au folosit azi, ce au gătit la bucătărie și ce au mâncat în acea zi.

Rezultatele au demonstrat că cei care în prezent mâncau mai mult peşte decât o făceau cu ceva timp în urmă, introducându-l frecvent în alimentaţie, erau cu 40% mai puţin dispuşi la dezvoltarea unor boli mentale.

Înaintând în vârstă, proteinele animale conţinute în peşte, dar şi alţi nutrienţi , cum ar fi omega 3, devin foarte dificil de absorbit de către organism. Din această cauză trebuie să mărim cantitatea acestor substanţe conţinute de peşte, prin consum pentru a putea beneficia de beneficiile lor.

Peştele gras, precum somonul şi macroul, heringul, sardinele şi păstrăvul, consumat cel puţin o dată pe săptămână, poate reduce la jumătate riscul de a dezvolta artrită reumatoidă, potrivit unui studiu recent publicat în Annals of the Rheumatic Diseases.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...