(STUDIU) Ciocolata poate înlocui cu succes crema de soare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai este puţin timp până când se va deschide sezonul estival, iar mersul la mare, probabil este aşteptat deja de foarte multă lume iubitoare de soare şi de plajă. Însă, odată cu asta încep şi bătăile de cap ce ţin de felul cum ne bronzăm, cum ne protejăm de razele solare pentru a nu ne arde.

Protejarea de razele ultraviolete, atunci când mergem pe plajă, poate fi o sarcină plictisitoare și uneori enervantă (de exemplu, atunci când aveți mâinile sau corpul plin cu nisip), cu toţii v-aţi dori să existe un fel de „vaccin” care v-ar proteja de razele ultraviolete. Se pare că această problemă ar putea fi rezolvată parţial prin, consumul de ciocolată.

Conform unui studiu al Cosmetic Science Group, din cadrul Universităţi de Arte din Londra, consumul regulat de ciocolată poate crește în mod semnificativ protecția pielii împotriva razelor ultraviolete. Acest lucru se datorează faptului că boabele de cacao conţin in mod natural un nivel ridicat de antioxidanţi (flavonoide, în special). Din păcate, în majoritatea cazurilor, în procesul de producere a ciocolatei, aceşti antioxidanţi sunt în mare parte pierduţi.

În cazul în care, în timpul procesului de producere al ciocolatei, aceşti antioxidanţi naturali nu sunt distruşi (cu cât ciocolata este mai naturală), consumul de ciocolată poate proteja cu succes pielea de razele ultraviolete ale soarelui.

Astfel, în urma studiului, s-a dovedit că, persoanele care au mâncat timp de 12 săptămâni circa 20 de grame de ciocolată pe zi, pielea lor a devenit de două ori mai rezistentă la razele ultraviolete, măsurată prin doza de eritem minim (DEM – cantitatea minimă de radiaţie care produce un eritem uniform bine delimitat la 24 ore).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...