(STUDIU) 10 alimente care vă îmbătrânesc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procesul îmbătrânirii organismului nu poate fi stopat, însă poate fi amânat dacă renunţaţo la anumite obiceiuri proaste, sau la unele alimente care, consumate din abundenţă îmbătrânesc prematur organismul. Mai jos vă vom prezenta ce nu trebuie să mâncaţi pentru a împiedica îmbătrânirea prematură.

1. Consumaţi carne şi produse lactate intens procesate
Alimentele intens procesate,precum carnea şi produsele lactate, nu vă ajută să arătaţi mai tineri. Dimpotrivă, adaugă ani buni la vârsta reală. Acest lucru nu se observă peste noapte, ci în timp, pe măsură ce consumi tot mai multe astfel de produse. Sfatul specialistului: încercaţi să consumaţi mai multe alimente organice.

2. Alcoolul
Alcoolul, la fel că și cafeaua, deshidratează organismul. Câte o bere din când în când sau un pahar de vin băut la un eveniment nu reprezintă o tragedie, însă, dacă ești un consumator fidel al băuturilor alcoolice, s-ar putea să observi mai repede decât te-ai aștepta primele semne ale îmbătrânirii tenului. Alcoolul usucă tenul, motiv pentru care apariția ridului este accelerată.

3. Băuturile energizante
Cunoscute pentru energia pe care o oferă, aceste băuturi pot acceleră procesul de îmbătrânire. Cafeină pe care o conțin deshidratează organismul și te împiedică să te odihnești corespunzător. Ochii umflați, dispoziția proastă sau ridurile sunt efectele privării de somn. În plus, mulți oameni consumă băuturile energizante în locul apei, ceea ce înseamnă o hidratare slabă a corpului, uscarea pielii și apariția ridurilor.

4. Zahărul
O problemă majoră o reprezintă faptul că zahărul se găsește în multe produse: ketchup, băuturi răcoritoare, cereale, bomboane etc. Prin urmare, nu este deloc greu să consumi prea mult zahăr într-o zi. Mai mult decât atât, te poate îngrășa și contribuie la dezvoltarea durerilor articulare. Totodată, zahărul provoacă dureri de cap, motiv pentru care ridurile de la nivelul frunții sunt accentuate. Consumat în exces, devine cel mai mare inamic al pielii, la fel ca şi toate produsele care îl conţin. Zahărul distruge colagenul şi îmbătrâneşte pielea. Este de evitat mai ales de către persoanele care au probleme dermatologice.

5. Sarea
Sarea contribuie la creșterea tensiunii arteriale, ceea ce crește riscul de a dezvoltă boli cardiovasculare. De asemenea, din cauza sării te poți simți balonat și din această cauza vei fi obosit, chiar extenuat. În loc de a folosi sărea în prepararea mâncărurilor, poți alege condimentele naturale, cum ar fi ierburile aromatice. Totodată, este unul din cei mai mari inamici ai pielii. Prea multă sare duce la retenţia de apă, ceea ce înseamnă cearcăne la ochi, celulită, îmbătrânire prematură a pielii. Încercaţi să o consumaţi cu moderaţie.

6. Lactatele
Studiile cercetătorilor susţin că un consum ridicat de lactate poate favoriza acneea. Un studiu din 2012 realizat în Italia a scos la iveală legătura dintre laptele degresat şi acneea. Se pare că nivelul ridicat de hormoni nu poate fi absorbit de organism, aşa că stimulează secreţia de sebum şi duce la apariţia coşurilor.

7. Carbohidrații
Alimentele bogate în carbohidrați oferă corpului energie. Organismul transformă carbohidrații în zahăr. Dacă alergi la un maraton, carbohidrații sunt tocmai buni, însă dacă te întorci la muncă de birou, situația se schimbă. Motivul? Caloriile se transformă în grăsime, ceea ce înseamnă câteva kilograme în plus. De asemenea, alimentele bogate în carbohidrați te fac să te simți obosit, plictisit, extenuat etc.

8. Cafeaua
Cafeaua în cantități mici nu este dăunătoare, însă prea multă cafea îți poate îmbătrâni vizibil tenul. Cafeaua deshidratează corpul și din această cauza, pielea are de suferit. Ridurile sunt accentuate și chiar pot apărea pete pe față. În plus, cafeaua afectează somnul, iar lipsă odihnei provoacă îmbătrânirea prematură. În cazul în care nu puteţi începe ziua de muncă fără o ceașcă de cafea, nu uitaţi să beţi foarte multă apă pentru a rămâne hidrataţi.

9. Îndulcitorii artificiali
Îndulcitorii artificiali sunt asociați cu tot felul de afecțiuni, de la dureri de cap până la dureri articulare. De multe ori, aceștia îți pot crea chiar probleme cu greutatea. Câteva kilograme în plus și problemele de sănătate pot fi cauzele îmbătrânirii premature.

10. Exageraţi cu desertul
În momentul în care mâncaţi prea mult zahăr, procesul prin care acesta este descompus afectează producţia de colagen, care vă menţine tenul ferm. Pentru a preveni acest proces natural, medicii vă recomandă să consumaţi cât mai mulţi carbohidraţi săraci în zahar, pe care corpul va fi nevoit să-i proceseze lent. Dacă vreţi să vă îndulciţi ceaiul fără să vă îmbătrâniţi tenul, folosiţi ştevia, un îndulcitor natural uşor de digerat care nu afectează producţia de colagen.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...