Stocurile de tutun și produse conexe fabricate până la data de 1 ianuarie 2018 urmează a fi comercializate până la data de 1 iulie curent

Stocurile de tutun și produse conexe fabricate până la data de 1 ianuarie 2018 urmează a fi comercializate până la data de 1 iulie curent

Comercianții de țigări au la dispoziție mai puțin de o lună pentru a scăpa de stocurile de tutun fabricate până la începutul anului curent. Despre aceasta anunță Serviciul Fiscal de Stat, cu referire la o Hotărâre de Guvern din 1 august 2017, potrivit căreia „stocurile de produse din tutun și produse conexe fabricate până la data de 1 ianuarie 2018 vor fi comercializate până la 1 iulie 2018”.

Actul stabilește cerințele cu privire la conținutul și prezentarea avertismentelor de sănătate, a altor informații ce trebuie să apară pe pachetul unitar și pe ambalajul exterior al produselor din tutun, al tutunului destinat rulării în țigarete și al produselor conexe.

În acest sens, SFS a lansat o campanie de informare a comercianților de țigări. Începând de astăzi, angajații SFS vor repartiza 10.000 de pliante informative pe întreg teritoriul țării și vor purta discuții cu cei mai mari contribuabili din acest domeniu. Scopul campaniei este informarea acestora cu noile prevederi ale legislației.

În total pe teritoriul țării activează peste 8500 de agenți economici care comercializează articole din tutun cu amănuntul.

0