Ștanski lansează un atac dur la adresa șefei misiunii OSCE în Moldova

by Genko Genko

Așa-zisul ministru de externe al Transnistriei, Nina Ștanski, a acuzat-o pe șefa Misiunii OSCE în Moldova, Jeniffer Brush, de lipsă de imparțialitate în cadrul negocierilor pe marginea reglementării conflictului transnistrean.

Conform agenției de presă Tiras, în timpul unei întâlniri desfășurate la Tiraspol, între partea transnistreană și o delagație a OSCE, din care făceau parte Adam Kobieracki, directorul Centrului OSCE pentru Prevenirea Conflictelor și șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Jeniffer Brush, Ștanski și-a exprimat vădita nemulțumire în legătură cu felul în care Brush își desfășoară activitatea.

”Conducerea Transnistriei m-a împuternicit să vă transmit preocuparea părții transnistrene în legătură cu abordările false și unilaterale, care nu corespund realităților, pe care și le permite șefa Misiunii (Jeniffer Brush n.r.). În opinia noastră, aceste abordări încalcă spiritul și principiile medierii, care ar trebui să fie imparțiale și neutre”, a declarat Ștanski ”cu zâmbetul pe buze”, după cum relatează Tiras.

Sursa citată mai notează că atacurile de acest fel la adresa șefei Misiunii OSCE în Moldova nu sunt unele noi. Ele au căpătat un caracter pronunțat începând cu 2013, când între cele două părți s-au înregistrat mai multe schimburi dure de replici. Acest nou atac întărește și mai mult speculații conform cărora Tiraspolul și-ar dori retragearea actualei șefe a Misiunii OSCE în Moldova.

CITIȚI ȘI...