Soția unui premier acuzat de corupție, dată în judecată pentru bijuteriile în valoare de 14,8 milioane de dolari

Soția unui premier acuzat de corupție, dată în judecată pentru bijuteriile în valoare de 14,8 milioane de dolari

Soția fostului premier malaezian Najib Razak, vizat de grave acuzații de corupție, este dată în judecată de o firmă de bijuterii din Liban, care îi cere acesteia să returneze 44 de bijuterii a căror valoare se ridică la 14,8 milioane de dolari, scrie The Guardian.

Rosmah Mansor, soția fostului premier malaezian, a împrumutat bijuteriile, în regim de consignație. Printre acestea se numără o diademă și mai multe coliere cu diamante.

Femeia spune însă că bijuteriile nu se mai află în posesia ei și că ar fi fost confiscate atunci când autoritățile i-au percheziționat locuința, în investigația de corupție care îl vizează pe soțul ei.

Autoritățile ar fi ridicat la percheziții bani cash, genți de designer și peste 10.000 de bijuterii, toate aceste bunuri ridicându-se la o valoare de 273 milioane de dolari.

Avocații lui Mansor susțin că aceasta nu a cumpărat bijuteriile, ci doar îi „fuseseră trimise pentru vizionare”. Există însă suspiciuni că aceasta ar fi cumpărat bijuteriile cu banii pe care soțul ei este acuzat că i-a furat.

0