(SONDAJ) Televiziunile rusești și Vladimir Putin, în topul încrederii moldovenilor

by Genko Genko

Cetățenii moldoveni cred cel mai mult în ceea ce văd la posturile rusești de televiziune, dintre toate canalele străine care difuzează în Republica Moldova, iar Vladimir Putin este politicianul care se bucură de cea mai mare încredere din partea moldovenilor.

Conform Barometrului Opiniei Publice realizat de către IPP, 53% dintre moldoveni au încredere în cele spuse la posturile rusești de televiziune. Un procent mult mai mare de încredere decât în canalele românești (39%) sau cele ce provin din Uniunea Europeană (41%).

1

Iar Vladimir Putin este politicianul în care moldovenii au cea mai mare încredere, liderul de la Kremlin depășind detașat atât politicienii autohtoni cât și pe cei din alte state.

62% dintre moldoveni cred în Vladimir Putin, față de doar 49% încredere de care se bucură premierul Iurie Leancă (lider la capitolul politicieni autohtoni).

2

Alți actori de pe scena politica internațională sunt văzuți de către moldoveni într-o lumină mult mai proastă decât Putin. În cancelarul german Angela Merkel au încredere 44% dintre moldoveni, îar în Traian Băsescu și Barack Obama, doar 35%.

Cercetarea a fost realizată în perioada 18 martie-13 aprilie pe un eșantion de 1115 persoane trecute de vârsta de 18 ani și are o marjă de eroare de 3%.

CITIȚI ȘI...