(SONDAJ) Putin a atins cel mai înalt nivel de încredere în 15 ani

by Genko Genko

Activitatea lui Vladimir Putin în funcția de președinte al Federației Ruse este susținută de 88% dintre ruși, se arată într-un sondaj al Centrului Național de Sondare a Opiniei Publice din Rusia (VȚIOM).

Astfel, 88% din cetățenii Federației Ruse susțin politica lui Vladimir Putin, în timp ce 65% au încredere în liderul de la Kremlin, acestea fiind noi maxime istorice pentru președintele rus, de când se află la conducerea țării.

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Potrivit directorului VȚIOM, Valeri Fedorov „cele mai importante succese ale lui Vladimir Putin în timpul ultimului an de președinție sunt stabilizarea situației din țară și ‘reunificarea’ Crimeei cu Rusia”.

„Figura lui Putin stârnește în societate de cele mai multe ori emoții pozitive. Cele mai importante dintre ele sunt respectul, speranța, încrederea. Despre emoții negative se vorbește mult mai rar decât în urmă cu un an”, a subliniat Fedorov.

Directorul VȚIOM a precizat că sondajul cu privire la atitudinea rușilor față de Putin este realizat în fiecare an în martie, de ziua alegerii sale pentru primul mandat prezidențial. Actualul sondaj a fost realizat în perioada 7-8 martie, în 130 de localități ale Rusiei, pe un eșantion de 1.600 de persoane.

CITIȚI ȘI...