(SONDAJ) Peste 50% dintre români consideră că țara merge într-o direcție corectă; Cum stă situația în Moldova

by Genko Genko

Mai mult de jumătate dintre români consideră că țara se îndreaptă într-o direcție bună, potrivit unui sodaj realizat de către INSCOP.

Conform datelor culese la sfârșitul lunii aprilie 2015, 50,8% dintre români consideră că țara se îndreaptă într-o direcție bună. Astfel se înregistrează o creștere semnificativă față de aceeași perioadă a anului 2014, când puțin peste 20% din români erau de aceeași părere.

lkuttas

24% dintre români afirmă că sursa cea mai importantă de îngrijorare este posibilitatea înrăutățirii stării de sănătate, 18,2% consideră posibilitatea diminuării veniturilor cea mai mare grijă, iar 14,4% dintre români se tem în primul rând de un posibil conflict sau război în zonă (față de 9,9% în mai 2014), în timp ce 5,3% identifică drept sursă principală de îngrijorare producerea unor calamități naturale, 3,4% — instabilitatea politică și 2% — deteriorarea mediului înconjurător.

De asemenea, 54% dintre cei intervievați susțin că se gândesc cu încredere la ziua de mâine, în timp ce doar 40,4% precizează că se raportează cu neîncredere la viitorul imediat.

Situația este diametral opusă față de cea din Republica Moldova, unde peste 75% din cetățeni considerau în luna aprilie a acestui an că țara merge într-o direcție greșită și doar 16% se arătau optimiști.

lkjhbc

Și îngrijorările locuitorilor Republicii Moldova sunt diferite față de cele ale românilor. Astfel, moldovenii se îngrijorează cel mai mult de sărăcie, creșterea prețurilor, viitorul copiilor și șomaj.

CITIȚI ȘI...