(SONDAJ) NDI: PSRM și Platforma DA, pe primele două poziții. Situație strânsă în lupta pentru Președinție

(SONDAJ) NDI: PSRM și Platforma DA, pe primele două poziții. Situație strânsă în lupta pentru Președinție

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, pe primele două poziții s-ar clasa Partidul Socialiștilor și Platforma Demnitate și Adevăr, arată datele unui sondaj realizat la comanda The National Democratic Institute (NDI).

Pentru socialiști și-au exprimat intenția de vot 16% din participanții la sondaj, în timp ce Platforma Demnitate și Adevăr ar acumula 14% din voturi.

Partidul Acțiune și Solidaritate s-ar clasa pe poziția a 3-a, acumulând 12% din intențiile de vot, în timp ce în Parlament ar mai accede Partidul Nostru (10%) și Partidul Comuniștilor (9%), potrivit pan.md.

La limita pragului electoral se află Partidul Democrat (6%), în timp ce PL și PPEM nu ar accede în Parlament, având fiecare 4% în acest sondaj. Este de notat că 23% din participanții la sondaj nu și-au exprimat intenția de vot.

Atunci când vine vorba de alegeri prezidențiale, Igor Dodon este lider, cu 20% din intențiile de vot. El ar fi urmat de Maia Sandu (14%) și Andrei Năstase (13%).

Pentru Vladimir Voronin ar vota 7% din participanții la sondaj, în timp ce Iurie Leancă și Marian Lupu ar acumula câte 5%. Totodată, 24% din respondenți au declarat că încă nu au decis cu cine ar vota.

Sondajul a fost realizat în luna mai de către Lake Research Partners la comanda The National Democratic Institute.

0