(SONDAJ) La limita disperării: Câți moldoveni nu sunt mulțumiți de felul în care trăiesc

by Genko Genko

Majoritatea moldovenilor nu sunt mulțumiți de situația economică din Republica Moldova, iar circa jumătate dintre ei nu sunt mulțumiți nici de felul în care trăiesc în general, arată datele unui sondaj realizat de „CBS Axa” la comanda IDIS „Viitorul”.

La întrebarea „Cât de mulțumit sunteți de situația economică de acum din Republica Moldova”, 45,7% din respondenți au spus că sunt deloc mulțumiți, iar 37,2% – nu prea mulțumiți. La polul opus, doar 3% dintre respondenți s-au arătat destul de mulțumiți, iar 0,1% – foarte mulțumiți.

nemultumire1

Mai mult decât atât, 26,8% sunt deloc mulțumiți, iar 36,1% – nu prea mulțumiți de felul în care trăiesc în general, foarte mulțumiți fiind doar 0,6% dintre respondenți.

nemultumire2

Potrivit sondajului, cele mai importante 3 probleme cu care se confruntă Republica Moldova la momentul actual și care au influenţat starea negativă a economiei ţării sunt corupția, lipsa locurilor de muncă, nivelul salariilor și pensiilor.

Sondajul național a fost efectuat în perioada 7 – 25 aprilie curent, pe un eșantion de 1.091 de persoane și are o marjă de eroare de 2,8%.

CITIȚI ȘI...