(SONDAJ) Crește numărul adepților aderării Moldovei la Uniunea Euroasiatică. Aderarea la UE, la fel de populară

by Genko Genko

Odată cu alegerea în funcție a președintelui Igor Dodon în Moldova se atestă o creștere a adepților Aderării Republicii Moldova la Uniunea Economică Euroasiatică, în timp ce numărul adepților aderării țării noastre la Uniunea Europeană rămâne același. Aceasta relevă datele unui sondaj de opinie realizat de compania americană Lake Research Partners și compania locală IMAS la comanda Partidului Democrat din Moldova.

Astfel, comparativ cu alte sondaje, numărul celor care sunt pentru aderarea țării noastre la Uniunea Economică Euroasiatică a crescut, ajungând la o valoare de 52% dintre respondenți care ar vota pentru în cadrul unui eventual referendum, în timp ce 30% ar vota împotrivă, 4% nu s-ar prezenta la urne, iar 14% nu au oferit un răspuns.

Cât privește aderarea Moldovei la Uniunea Europeană, în cadrul unui eventual referendum 48% din respondenți ar vota pentru, 36% – împotrivă, la fel 4% nu ar merge la vot, iar 12% din respondenți nu au putut oferi un răspuns la această întrebare.

Studiul relevă că cetățenii din centrul țării susțin într-o pondere mai ridicată aderarea Republicii Moldova la UE, în timp ce în regiunile de nord și sud domină opțiunile pentru Uniunea Economică Euroasiatică.

Sondajul „Percepția publică despre Guvernare, Partide Politice și Sistemul Electoral din Republica Moldova” a fost realizat în perioada aprilie-mai pe 35 de eșantioane reprezentative în 382 de localități, având un eșantion total de 12.322 de respondenți.

CITIȚI ȘI...