Șoferul care a urcat beat la volan și a provocat un accident soldat cu patru morți la Taraclia și-a primit sentința

Șoferul care a urcat beat la volan și a provocat un accident soldat cu patru morți la Taraclia și-a primit sentința

Conducătorul auto, care în toamna anului trecut, a urcat beat la volan și a provocat un accident rutier, soldat cu moartea a patru persoane și rănirea altor două, a fost condamnat la 12 ani închisoare, cu privarea de dreptul de conduce mijloace de transport timp de 5 ani. Sentința a fost dictată după ce Procuratura raionului Taraclia a demonstrat vinovăția inculpatului de „încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârșită în stare de ebrietate, soldată cu decesul a două sau mai multor persoane”, articol prevăzut de Codul Penal.

Tragicul accident s-a produs în noaptea de 28 octombrie 2017, la ieșirea din satul Valea Perjei. Deplasându-se în stare avansată de ebrietate la volanul unui Volkswagen Caddy și cu doi pasageri la bord, inculpatul a intrat pe contrasens, lovind frontal un automobil VAZ, care se deplasa regulamentar. Impactul a fost atât de violent, încât șoferul cu cei trei pasageri din VAZ s-au stins pe loc, iar inculpatul împreună cu cei doi pasageri pe care-i avea la bord, au fost transportați la spital cu diverse traumatisme.

Fiind supus testării alcooscopice, în sângele inculpatului a fost depistată o concentrație de 3,78 g/l de alcool. Mai mult, acesta a urcat la volan chiar dacă era privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 3 ani, după ce fusese anterior condamnat pentru conducerea vehicolului în stare de ebrietate.

Inculpatul, în vârstă de 30 de ani, este locuitor al orașului Ceadâr-Lunga și se află la evidența medicului narcolog.

Pe lângă pedeapsa închisorii, inculpatul a fost obligat să le achite rudelor celor 4 victime decedate în accident câte un milion de lei fiecăruia drept prejudiciu moral și 18 mii de lei pentru cheltuieli de judecată.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

0