Socialistul Cebanu critică conducerea Moldovei: „Nu ați învățat lecțiile democrației”

by Genko Genko

Autoritățile Republicii Moldova au reușit să „persecute disidenți”, demonstrând că nu au învățat lecțiile despre democrație, a declarat socialistul, Ion Cebanu, citat de RIA Novosti.

Reacția acestuia vine după ce jurnalistul Dmitri Kiselev, cunoscut în Occident și ca „propagandistul lui Putin”, și regizorul documentarului propagandistic „Crimeea. Drumul spre Patrie”, Andrei Kondașov, au fost declarați indezirabili de către autoritățile de la Chișinău.

„Se pare că în Republica Moldova a fost stabilită o dictatură totalitară, care încalcă valorile democratice fundamentale, în special cu privire la libertatea presei. Într-un fel, autoritățile nu au învățat lecțiile despre democrație”, a declarat Cebanu.

Acesta a ținut să dea lecții de deontologie, specificând că „Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a transformat într-un corp represiv, care îngrădește accesul cetățenilor la libera informare”.

Totodată, socialistul s-a arătat nemulțumit de faptul că autoritățile de la Chișinău nu au împiedicat protestele unioniste sau cele de susținere a homosexualilor și a acuzat că se folosește de „politica standardelor duble”.

„Nu au existat proteste împotriva implicării SUA și României în afacerile interne ale Republicii Moldova. Nu s-a protestat nici după ce ambasadorul SUA și cel al Suediei au participat la o paradă gay pe străzile Chișinăului. Nu a fost nici o reacție din partea cetățenilor la marșurile unioniste organizate de susținătorii Unirii cu România. Toate acestea demonstrează că aici (Republica Moldova – n.r.) s-a instaurat regimul democrației coloniale”, a adăugat Cebanu.

CITIȚI ȘI...