Socialiştii s-au supărat pe Candu şi au părăsit sala plenară a Legislativului

Socialiştii s-au supărat pe Candu şi au părăsit sala plenară a Legislativului

Socialiștii s-au supărat şi au părăsit sala plenară a Legislativului, deşi intenționau să își expună argumentele în susținerea președintelui Igor Dodon, care a întors în Parlament mai multe proiecte de lege spre reexaminare.

Acuzând că Parlamentul îşi bate joc de fracțiunea socialistă, deputații PSRM au părăsit ședința specială de astăzi.

Deputatul Vlad Bătrîncea a anunțat părăsirea plenului, acuzându-l pe speakerul Andrian Candu că „a împiedicat buna desfășurare a acestei ședințe”.„ În loc să îi dăm posibilitatea reprezentantului Președinției, care a venit în Parlament, să expună argumentele Președinției, de la tribună vorbesc președinții de comisii”, a declarat socialistul.

De menționat că, deputaţii PCRM nu au venit la prima ședință a Parlamentului, iar cei din PLDM au părăsit sala în semn de protest.

„Azi când cetăţenii Republicii Moldova sunt izgoniţi de acasă, li se crează condiţii să părăsească definitiv ţara, nouă ni se servesc jocuri de cea mai joasă speţă. Teatrul din spaţiul public a ajuns în Parlament, mai exact aparenta luptă dintre Dodon şi guvernare. Este o manipulare, o distragere a atenţiei cetăţenilor de la problemele existente”, a menționat liderul fracțiunii, Tudor Deliu.

Pe motiv că în sală nu există cvorum, speakerul a anunțat o pauză de 15 minute.

0