Skype va traduce convorbiri în timp real

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Compania Microsoft pregătește o nouă versiune a Skype, care va oferi traducerea în timp real a unei conversații între vorbitori de limbi diferite, iar traducerea va apărea scrisă sub imaginea video, scrie Agerpress.

Prima demonstrație a fost făcută chiar de noul președinte al companiei, Satya Nadella. Acesta a demonstrat în direct modul în care funcționează noua opțiunie Skype, vorbind timp de câteva secunde cu Gurdeep Pall, vicepreședinte al companiei și responsabil cu serviciul Skype, conversația fiind tradusă simultan din engleză în germană.

Inițial, acest serviciu va fi disponibil numai pentru Windows și va oferi traduceri numai din câteva limbi, însă lista acestora se va extinde cu timpul.

Sistemul de recunoaștere și traducere va „învăța” cu fiecare convorbire pe care o va traduce și, odată cu trecerea anilor, va deveni mai exact, susțin responsabilii săi.

„Suntem încă la primii pași, însă traducătorul universal pe care îl vedeam în Star Trek nu mai este foarte departe”, estimează Gurdeep Pall.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...