Situația dificilă cauzată de ninsori se menține în România.

by Genko Genko

În România ninsorile și viscolul continuă sa țină o țară-ntreagă în alertă. Căderile masive de zăpadă din ultimele zile fac accesul în annumite zone ale țării de-a dreptul imposibil. Mai multe autostrăzi și drumuri naționale sunt blocate, iar autoritățile par a fi depășite de intemperiile naturii.

Şcolile din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Argeş, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, Buzău şi Giurgiu vor fi închise şi marţi, potrivit situaţiei transmise luni la Ministerul Educaţiei de către inspectoratele şcolare.

Situația este critică și pe multe drumuri naționale, unde sute de mașini au rămas înzăpezite. Și două autocare cu cetățeni moldoveni au rămas înzăpezite. Unul dintre ele, de pe ruta Chișinău – Atena este localizat în zona orașului Râmnicu Sărat, în timp ce cel de-al doilea este blocat în apropierea Bucureștiului, localitatea Afumați.

Autoritățile moldovenești sfătuiesc călătorii să evite plecările în România și Ucraina în următoarele zile, pentru a evita astfel situații de genul celor menționate mai sus.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu