Siria: Cel puțin 72 de morți în lupte în jurul unui spital asediat

by Genko Genko

Cel puțin 72 de persoane au fost ucise duminică în lupte ce au avut loc în jurul spitalului din Jisr al-Choughour asediat de către rebeli și combatanți ai Al-Qaida, a indicat luni Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Potrivit OSDO, luptele violente au costat viața a 32 de soldați ai regimului și a 40 de rebeli jihadiști. Situația era „calmă” luni dimineața, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Asediul asupra complexului spitalicesc a început pe 25 aprilie, data cuceririi orașului Jisr al-Choughour, situat în provincia Idleb, de către combatanți antiregim.

Armata siriană a lansat un contraatac miercurea trecută și o unitate a sa s-a apropiat duminică până la circa doi kilometri de spital, în timp ce rebelii și jihadiștii au lansat un asalt comițând un atentat cu mașină-capcană atribuit Frontului Al-Nosra, ramura siriană a Al-Qaida.

Circa 250 de persoane, dintre care cel puțin 150 de soldați bine înarmați și membri ai familiilor lor, s-au retras în spital.

CITIȚI ȘI...