Siria a aderat oficial la Acordul de la Paris privind schimbările climatice. SUA rămân singurele care resping înţelegerea din 2015

Siria a aderat oficial la Acordul de la Paris privind schimbările climatice. SUA rămân singurele care resping înţelegerea din 2015

Siria a aderat oficial la Acordul de la Paris privind schimbările climatice, a anunțat marți ONU. Astfel, SUA a rămas a fi singura ţară care respinge această înțelegere globală, relatează AFP.

Siria „și-a depus (luni) instrumentele de aderare la Acordul de la Paris”, a precizat secretariatul Convenției-cadru a Națiunilor Unite privind schimbările climatice (UNFCCC).

Un număr de 169 de state au ratificat acordul, din 196 de țări membre ale UNFCCC, a adăugat marți ONU (27 de țări au adoptat pactul fără să fi fost încă ratificat).

Damascul își anunțase săptămâna trecută intenția de „a se alătura acordului”, prin intermediul ministrului adjunct al Mediului, Wadah Katmawi, în cadrul ședinței plenare a Conferinței privind clima (COP23), în desfășurare la Bonn.

Adoptat de comunitatea internațională în decembrie 2015, Acordul de la Paris vizează să limiteze încălzirea globală la sub 2°C în raport cu revoluția industrială.

Semnat și apoi ratificat de administrația președintelui american Barack Obama, acordul a fost denunțat de succesorul acestuia, Donald Trump, în iunie.

Delegații pentru probleme privind schimbările climatice din diferite țări se reunesc până vineri, la Bonn, pentru a încerca să convină asupra regulilor de aplicare a acordului.

O delegație din Statele Unite, care sunt încă membre ale UNFCCC și care nu pot părăsi în mod formal acordul până în noiembrie 2020, este de asemenea prezentă, în ideea de a „proteja interesele Statelor Unite”, potrivit Departamentului de Stat. Subsecretarul de stat pentru afaceri politice Thomas Shannon urmează să susțină joi un discurs pe această temă în fața miniștrilor și oficialilor guvernamentali.

0