Simona Halep gata să-i cedeze întâietatea WTA Serenei Williams, revenită în circuit după ce a născut o fetiță în 2017

Simona Halep gata să-i cedeze întâietatea WTA Serenei Williams, revenită în circuit după ce a născut o fetiță în 2017

Simona Halep, care se află pentru a 20-a săptămână pe primul loc în clasamentul WTA, este de părere că acest loc ar trebui ocupat de Serena Williams, care a revenit în circuitul WTA, după ce a născut o fetiță, în septembrie 2017.

Cu puțin timp înaintea turneului Miami Open 2018, Simona Halep a acordat un interviu pentru Tennis TV, în care a declarat că WTA ar trebui să protejeze sportivele care nasc și să le păstreze locul în clasament, dar și statutul de favorite la turnee, după ce revin în joc.

„Serena merită să fie pe prima poziție în clasamentul WTA, deoarece se afla pe acest loc înainte să nască. De asemenea, ar trebui să fie favorita numărul 1 la turnee. Să naști este cel mai important lucru, este mai mult decât un sport”, a declarat Simona Halep pentru Tennis TV.

Pentru că nu i-a fost protejată poziția, Serena Williams va întâlni o adversară dificilă în primul tur de la Miami Open 2018: japoneza Naomi Osaka, cea care a câștigat trofeul de la Indian Wells. La Indian Wells, Serena Williams a întâlnit-o în turul 3 pe sora ei, Venus Williams, care a învins-o în două seturi și s-a calificat în sferturi.

După meci, și Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, a declarat că este important ca regulamentul să fie schimbat, astfel încât sportivele care se întorc din „concediul” de maternitate să nu fie penalizate și nevoite să pornească iar de la zero.

„Serena, ca și restul mamelor, ar trebui protejate de WTA și să nu-și piardă statutul de cap de serie. Femeile nu ar trebui penalizate și să înceapă de la zero doar pentru că au dat naștere unui copil. Același scenariu s-a întâmplat și în cazul Victoriei Azarenka, anul trecut. Întemeierea unei familii este cel mai mare dar din lume. WTA ar trebui să aibă grijă de jucătoare.

În principiu, este aceeași regulă care se aplică în ATP atunci când un jucător se accidentează și stă pe bară mai mult de 12 luni. Cred cu tărie că a fi gravidă și a da naștere unui copil trebuie să se încadreze într-o categorie complet diferită. WTA trebuie să schimbe regulamentul. Acest meci nu ar fi trebuit să se dispute în turul al treilea”, a mai susținut Darren Cahill.

0