Silvia Radu renunță la donații și publicitate electorală. Ce pot face cei care vor să o sprijine financiar

Silvia Radu renunță la donații și publicitate electorală. Ce pot face cei care vor să o sprijine financiar

Promovată intens de canalele media ale președintelui democrat Vlad Plahotniuc, primarul interimar al capitalei Silvia Radu susține că vrea să fie „un primar liber și independent”, iar astfel a decis să renunțe la donații și panouri publicitare. Cei care vor totuși să o sprijine financiar, potrivit Silviei Radu, pot face acest lucru alocând banii în „mici proiecte făcute în folosul concetățenilor”.

„Am decis sa nu primesc donații, nu vreau să am datorii față de nimeni. Cine vrea sincer să ajute campania mea, sa facă ceva bun pentru locuitorii Chișinăului și va avea recunoștința lor. (…) Se pot face locuri de joacă, se pot planta flori, se pot pune bănci în ogrăzi. Am deja discuții ca de săptâmâna viitoare agenții economici să realizeze astfel de acțiuni”, susține Silvia Radu într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook.

În înțelesul ei, asta înseamnă că nu va avea panouri publicitare și nu va plăti publicitate la televiziuni. „Sunt lucruri scumpe și mi se pare imoral și indecent ca în condițiile actuale, când Chișinăul suferă de pe urma nepăsării politicienilor, candidații să cheltuie sume de bani imense cu campanii opulente. Cred că ar fi bine ca, măcar în această campanie, toți candidații să renunțe la a-și expune fețele pe panouri”, a mai menționat Radu.

„Chișinăuenii merită ca după această campanie să se aleagă cu câteva proiecte realizate și nu cu promisiuni populiste sau cu teme geopolitice rostogolite cu scopul de a ne dezbina”, își încheie aceasta mesajul de pe rețeaua de socializare.

0