Silvia Radu a plecat, dar „cauza ei” trăiește! Primăria Capitalei simulează un sondaj înainte de a instala un brad artificial în PMAN

Silvia Radu a plecat, dar „cauza ei” trăiește! Primăria Capitalei simulează un sondaj înainte de a instala un brad artificial în PMAN

Silvia Radu a plecat de la primăria Chișinău, dar „cauza ei” trăiește. Aceasta afirmă fostul ministru al Mediului și candidat al Partidului Liberal la funcția de primar al capitalei în cadrul alegerilor locale noi din 20 mai 2018, referindu-se la bradul instalat anual în Piața Marii Adunări Naționale. Astfel, potrivit lui, chiar dacă pe pagina electronică a primăriei se desfășoară un sondaj de opinie, care întreabă locuitorii capitalei ce fel de brad să instaleze primăria în PMAN de sărbători: natural sau artificial, costurile prevăzute pentru instalarea acestuia deja ar indica asupra faptului că acesta va fi unul artificial.

„Aparent, exercițiul este unul democratic și sincer, dacă nu ar fi public bugetul municipal pentru 2018, unde găsim, rubrica „achiziționarea și instalarea pomului de Crăciun”, pentru care sunt bugetați 200 mii de lei, iar având în vedere că în toți anii bradul natural era procurat de municipalitate cu 10-15 mii de lei, este ușor de înțeles că banii au fost rezervați pentru procurarea unui brad artificial”, a sugerat fostul ministru liberal al Mediului pe pagina sa de Facebook.

În aceste condiții, Valeriu Munteanu spune că Primăria minte „atunci când spune că vrea să consulte oamenii cu privire la pomul de Crăciun, ori pentru a reuși să fie inaugurat bradul pe 1 decembrie, demult primăria a inițiat procedurile de procurare a bradului artificial, iar sondajul întrebător este un simulacru ieftin, inspirat din stilul stângaci de lucru al Silviei Radu”.

Este de menționat că pe pagina de Facebook a Primăriei într-adevăr găsim un sondaj de opinie la această temă unde, din cei 3,3 mii de votanți, majoritatea (87%) pledează pentru un Pom de Crăciun artificial.

0