Silvia Radu a dat un termen limită pentru evacuarea tuturor gheretelor din Parcul „Afganezilor” din capitală

Silvia Radu a dat un termen limită pentru evacuarea tuturor gheretelor din Parcul „Afganezilor” din capitală

Toate unitățile comerciale și de prestări servicii amplasate pe teritoriul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire” din bd. Miron Costin, sectorul Rîşcani, vor fi evacuate, până la data de 1 aprilie curent. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu.

Potrivit documentului, agenții economici care își desfășoară activitatea pe teritoriul Complexului Memorial, cât și în preajma acestuia, pe bd. Miron Costin și bd. Moscova, urmează să-și evacueze pe cont propriu toate unitățile de comerț ambulant (tonete, rulote, remorci, frigidere) și de prestări servicii, inclusiv cele care prestează servicii distractive pentru copii. În caz de neconformare, acestea vor fi evacuate în mod forțat.

Totodată, Primăria municipiului Chișinău nu va mai elibera scheme de amplasare și nu va admite notificarea activității comerciale sau de prestări servicii de orice gen pe teritoriul adiacent și în perimetrul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”.

După eliberarea de comercianți a teritoriului din preajma Complexului Memorial din bd. Miron Costin, serviciile municipale de profil vor amenaja o zonă de odihnă și agrement, în limitele scuarului din bd. Moscova, 21.

0