Shor iese din CALM; Reacție dură a lui Ion Sturza

Shor iese din CALM; Reacție dură a lui Ion Sturza

La şedinţa Consiliului Municipal Orhei de vineri, a fost luată decizia privind denunţarea acordului cu organizaţia CALM (Congresul Autorităţilor Locale).

Primarul orașului, Ilan Shor, care este condamnat la 7 ani de închisoare, dar se află în libertate până la o decizie a ultimei instanței, acuză organizația de „activitate ineficientă şi neprofesionistă”.

„Această organizație se transformă cu pași rapizi într-un partid politic. In loc de a lucra din greu pentru dezvoltarea localităţilor, conducerea Congresului Autorităților Locale acţionează cu declaraţii politice şi se ocupă cu demagogie şi populism ieftin”, acuză Ilan Shor.

Mai mult, acesta se plânge că suma de 10.000 de lei, care reprezintă cotizația anuală pentru statutul de membru CALM, ar fi „prea mare”.

„Noi avem pe ce să cheltuim banii cu mult mai mare eficiență. În special, faptul că contribuțiile care sunt plătite de membrii CALM nu sunt direcţionaţi pentru dezvoltarea organizației”, menționează Shor, care-i îndeamnă și pe alți primari să-i urmeze exemplul.

Decizia lui Shor a stârnit o reacție vehementă din partea fostului premier Ion Sturza.

„Cică Shor iese din CALM! Cu un picior în pușcărie (sau spre pământul făgăduinței?) continuă să joace rolul de idiot util pentru guvernare. Cât cinism, cică cotizația anuală de 10 mii MDL e mare. O spune cel care a contribuit decisiv la jaful miliardului de dolari! Stimați guvernanți, nu vă pute? Poate întoarce Aerportul Chisinau furat de la oameni? Sau l-a “întors”?
PS: Pentru CALM , felicitări!”, a reacționat Sturza.

Anterior, președintele CALM, Viorel Furdui, a denunțat un „atac raider” la adresa instituției, acuzând presiuni din partea guvernării.

0