Sfaturile specialiștilor: Ce trebuie să faci atunci când speli mașina

Sfaturile specialiștilor: Ce trebuie să faci atunci când speli mașina

Pentru mulți proprietari de mașină, spălarea acesteia de mână este un adevărat act terapeutic atât pentru starea lor mentală, cât și pentru automobil. Spălările frecvente sunt cel mai sigur mod de a menține într-o stare bună mașina.

Deși pare o operațiune simplă, și în acest caz trebuie să fii atent la diverse aspecte, unul dintre ele, fiind să nu zgârii vopseaua. Iată câteva sfaturi de bază!

Curăță caroseria de orice elemente naturale cât de repede posibil. În plus, o spălare generală pe săptămâna o va păstra în stare foarte bună.

În cazul în care locuiești într-o zonă în care apăr frecvent ploi acide, clateste mașină imediat după ce acestea se opresc. În caz contrar, acizii din chimicale, rămăși pe caroserie, se vor evapora și pot lasă urme permanente pe mașina ta.

Folosește produse dedicate, create special pentru mașină. Aplică-le pe suprafețe cu un burete mare, natural, sau cu o cârpă de lână.

Folosește un alt burete pentru curățarea roților și a cauciucurilor, care pot fi pline de nisip, praf de frână sau alte resturi ce pot afecta mașina. Săpunul și apa și-ar putea face efectul în acest caz. Dacă nu, cumpără, asigurându-te că sunt compatibile, produse specializate. Pentru a nu da greș în această alegere, cheltuiește pe un produs marcat că fiind sigur pentru curățarea acestora.

Folosește, pentru uscare, o piele de căprioară (naturală ori sintetică) sau cârpe foarte moi. Dacă le alegi pe acestea, e posibil să ai nevoie de mai multe. Cel mai bine este să aduni apa, decât să o târăști pe suprafața mașinii.

Procesul de uscare poate fi scurtat dacă folosești o racletă moale pentru a îndepărta apa, dar e nevoie să te asiguri că această este dotată cu o bucată de cauciuc maleabilă, care nu adună resturi ce pot dăuna vopselei mașinii.

0