Serviciul de transfer de bani Moneygram testează o moneda digitală

Serviciul de transfer de bani Moneygram testează o moneda digitală

Compania de transfer de bani MoneyGram foloseşte un program-pilot care testează XRP, moneda digitală produsă de startupul Ripple din San Francisco, scrie The Wall Street Journal.

MoneyGram a decis să lucreze cu XRP în scopul de a reduce costurile de transfer şi timpul de precesare al tranzacţiilor. Un purtător de cuvânt al companiei de transfer de bani a spus că pilotul nu foloseşte banii clienţilor, acesta este limitat la procese interne. Acasta a adăugat că este prima oară când cele doua companii conlucrează.

Acţiunile companiei şi valoarea XRP au crescut de când s-a făcut anunţul tranzacţiei, MoneyGram a încheiat ziua cu o valoarea a acţiunilor mai mare cu 0,5%, iar XRP care în această dimineaţă avea valoare de 1,85 dolari, a crescut la 2,13, înregistrând o creştere de 16% în ultima zi, cea mai mare creştere dintre toate monedele virtuale populare.

Ripple dezvoltă software care este bazat pe conceptul monedei digitale bitcoin şi care are scopul de a crea reţele interbancare sau între alte instituţii financiare, instrumente care să îmbunătăţească viteza şi costurile tranzacţiilor între instituţiile financiare.

Ripple mai are clienţi precum UBS Group AG sau Banco Santander SA. Directorul executiv al Ripple, Brad Garlinghousea scris pe twitter luna aceasta că trei dintre cele mai mari companii de transfer de bani vor începe să folosească XRP anul acesta.

MoneyGram, companie ce are 350.00 de agenţii în lume, este al doilea cel mai mare serviciu de transfer de bani din lume, după Western Union. În 2017, s-a negociat vânzarea companiei către gigantul fintech Ant Financial Services Group, dar înţelegerea a căzut deoarece nu a fost obţinută aprobarea oficialilor americani.

Ripple a creat moneda virtuală în 2012. Aceasta are 99 de miliarde de unităţi, iniţial moneda fiind numită ca şi compania.

XRP este foarte volatilă, crescând de la 25 de cenţi la începutul lunii decembrie 2017 şi atingând 3,81 dolari în 3 ianuarie 2018. La ora aceasta, valoarea monedei este 2,31 dolari, conform coinmarketcap.com.

Ripple a vândut 38 de miliarde de unităţi XRP, iar cele 61 de unităţi rămase sunt păstrate în portofoliul acestora.

0